Foto bij item

Medewerkers geslaagd!

1-12-'11

Op 23 november jl. zijn 9 medewerkers van Wezo geslaagd voor het examen ‘Vakbekwaam fietstechnicus’.

 

In samenwerking met Innovam - kenniscentrum voor de mobiliteitsbranche - en het Deltion College, worden medewerkers van Wezo opgeleid tot vakbekwaam fietstechnicus niveau 1. Deze pilot, met de naam ‘De 2Wieler’, is gevestigd bij Wezo Groep aan de Lingenstraat.

 

Met deze opleiding biedt Wezo medewerkers de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Zowel de praktijk, verzorgd door Innovam, als de theorie die verzorgd wordt door Deltion, worden gegeven bij Wezo. In de fietswerkplaats worden fietsen gerepareerd en schoongemaakt uit de handelsvoorraad van regionale ondernemers in de fietsenbranche.

 

De vraag naar gekwalificeerde fietsmonteurs op diverse niveaus groeit en nieuwe instroom is gewenst. Eerder deze maand heeft dezelfde groep het certificaat ‘derailleur afstellen’ behaald en nu zijn zij gecertificeerd als ‘Vakbekwaam fietstechnicus niveau 1.’ Een prestatie om trots op te zijn. De opleiding is een goed voorbeeld van samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en Wezo. Wanneer er op deze manier wordt samengewerkt vergroot dit de arbeidsmogelijkheden voor medewerkers van Wezo. Daarnaast levert Wezo tegelijkertijd een bijdrage aan het oplossen van knelpunten binnen de tweewielerbranche. Kortom een win-win voor alle partijen, die ook voor andere branches kan gelden.