Warming Up

In dit traject komen deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging richting de arbeidsmarkt. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een verbeterde gezondheid drie keer meer kans hebben om duurzaam aan werk te komen. Wezo biedt dit traject in samenwerking met Ergo Control.

 

Voor wie

Voor mensen die door fysieke of mentale klachten een (redelijk) grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen die meer zouden moeten bewegen worden aangemeld, maar het traject kan ook aantrekkelijk zijn voor kandidaten die affiniteit hebben met sport.

 

Doel

Vergroten van de mogelijkheid op werkhervatting, door het verbeteren van de algehele conditie. Daarnaast is de deelnemer aan het einde van het traject direct bemiddelbaar naar een reguliere baan of klaar voor de volgende stap naar participatie (op de arbeidsmarkt).

 

Inhoud

De deelnemer stelt zichzelf bij aanvang van het traject, in overleg met opdrachtgever en consulent, doelen waaraan hij kan werken. Veel voorkomende doelen zijn; (werk)houding verbeteren, conditie opbouwen, afvallen, verminderen pijnklachten etc. Maar ook weerbaarheid vergroten, leren omgaan met anderen, vrolijker worden, zelfvertrouwen opbouwen, aanbrengen structuur, etc.

 

Het traject bestaat uit 4 modules:

  1. Beweegmodule
  2. Diagnosemodule
  3. Trainingsmodule
  4. Praktijkmodule.

Er wordt altijd gestart met de beweegmodule, waarin kandidaten onder begeleiding van een HBO-geschoolde sportdocent gaan bewegen bij Fitplaza in Zwolle. De docent let niet alleen op het bewegen, maar ook op houding en gedrag. Daarnaast krijgt de deelnemer voedingsadviezen en informatie over het menselijk lichaam. De andere modules kunnen parallel of aansluitend aan de beweegmodule worden ingezet.

 

Ter ondersteuning kan tijdens het traject individueel een trainings- en/of diagnosemodule worden ingezet. Zo blijkt de training Succes Staat een goede combinatie met de beweegmodule te zijn. Om wensberoepen te bepalen kan in de diagnosemodule een Loopbaanonderzoek of Beroepskeuzeonderzoek plaatsvinden. Een Belastbaarheidonderzoek geeft duidelijkheid ten aanzien van lichamelijke, psychische en verstandelijke gesteldheid in relatie tot werk. Het traject wordt vervolgd met een praktijkmodule, waarin de deelnemer wordt geplaatst in een passende werkomgeving. Dit verschilt per kandidaat van vrijwilligerswerk of werken intern bij Wezo tot een externe Werkervaringplaats bij een bedrijf in de regio.

 

Duur

Het traject bestaat uit:

De beweegmodule duurt18 weken en wordt 2 ochtenden per week geboden. Gestreefd wordt de overige activiteiten binnen de trajecttermijn af te ronden.

 

Voorwaarden voor aanmelding

Kandidaten moeten in staat zijn te bewegen en geen ernstig lichamelijke beperkingen hebben. Bij twijfel kan voor aanvang van de beweegmodule een sportarts geconsulteerd worden.

 

Vragen

Hebt u vragen en/of wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Wezo. T. (038) 455 41 41


Contact opnemen