Succes Staat

Deze groepsgewijze training werkt volop aan het inzichtelijk maken van de innerlijke motivatie, het eigen handelen, vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van de presentatie van de kandidaat.

 

Voor wie

Voor mensen die, bijvoorbeeld door gebrek aan zelfvertrouwen, moeite hebben zich te presenteren. Daardoor komen gerichte acties naar de arbeidsmarkt niet voldoende uit de verf. Deze training blijkt ook zeer succesvol voor kandidaten die werken aan weerbaarheid en assertiviteit.

 

Doel

De deelnemer kan, door meer zelfvertrouwen en zelfsturing, werken aan het bereiken van zijn persoonlijke doel op de arbeidsmarkt. Vanuit eigen motivatie stelt hij een actieplan op waarin de te zetten stappen worden aangegeven. Hij kan zichzelf presenteren voor de groep en kan STAAN voor zichzelf.

Door het opdoen van specifieke kennis en vaardigheden is hij in staat zijn leven meer in eigen handen te nemen.

 

Inhoud

Het is een empowermenttraining en gaat vooral om ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’, ‘wat wil ik’ en ‘hoe presenteer ik mij’. Het verhoogt het bewustzijn van de kandidaat.

Groepsgewijs wordt, zowel in praktijk als theorie, inzicht gegeven in het eigen handelen. Ten einde ontstane gedragspatronen te veranderen, die een negatieve belemmering of beleving vormen. In de training staat positief denken centraal, evenals het aanspreken op eigen verantwoordelijkheden. De belangrijkste onderwerpen zijn; doelen / grenzen stellen, motivatie, verandering, belemmeringen, kwaliteiten, assertiviteit, en presentatie. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van gastsprekers. Zo vertelt een kleuradviseur de rol van kleur ten aanzien van kleding en hoe je daarmee overkomt. Uiteindelijk krijgen kandidaten geld om een kledingstuk te kopen waarmee zij zich, na de opgedane inzichten, presenteren. Uiteindelijk presenteert de kandidaat zichzelf aan de groep.

 

Duur

De training Succes Staat duurt 6 weken. Elke week zijn er 2 bijeenkomsten van 3 uur.

 

Voorwaarden voor aanmelding

De kandidaat moet enige kennis van de Nederlandse taal hebben en in redelijke mate kunnen lezen en schrijven. Een wens- of bemiddelingsberoep is nog niet noodzakelijk, maar maakt de training hierdoor wel minder gericht op werk.

 

Vragen

Hebt u vragen en/of wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Wezo. T. (038) 455 41 41


Contact opnemen