Wezo wordt weer van Zwolle

28-11-'11

In een werksessie van het Zwolse ondernemersinitiatief Hanzelab is deze week een bijzonder partnership met Wezo ontstaan. Zowel het Zwolse bedrijfsleven als Wezo zien voldoende kansen en mogelijkheden om te verbinden en Wezo weer van Zwolle te maken.

 

Sociale Werkvoorziening Wezo maakt een ommezwaai. Binnen de mogelijkheden van de Wezo-medewerkers vragen de markt, van bedrijven en instellingen, en de aandeelhouders van Wezo daar dringend om. Een belangrijke impuls voor het succes van Wezo is een stevige verbinding met het bedrijfsleven uit de regio ‘Groot Zwolle’. Dat was het doel van dit Hanzelab. “Wezo moet weer echt van Zwolle worden, want Wezo is van ons allemaal.” Zo begon Richard de Winter, interim-directeur van Wezo zijn presentatie bij Hanzelab.

 

Er hadden zich 16 mensen van Hanzelab en een aantal bekende namen uit het Zwolse bedrijfsleven aangemeld voor deze Hanzelabsessie voor Wezo op 14 november. Hanzelab is een multidisciplinair netwerk van inmiddels 65 betrokken Zwollenaren die in creatieve sessies belangeloos kennis en ideeën delen voor Zwolse vraagstukken.

 

De kansen en mogelijkheden voor Wezo in Zwolle liggen op allerlei terreinen. Hanzelab droeg concrete aanknopingspunten en zelfs business concepten aan waar Wezo mee aan de slag kan, zoals (fiets-) koeriersdiensten of hospitality-diensten in de (ouderen-)zorg. De nieuwe Wezo-directeur Ward Verkuylen reageerde enthousiast op de bijdragen van het verzamelde bedrijfsleven: ” We zullen ons met ondernemers verbinden die samen met ons deze kansen willen oppakken. Wij leveren graag passende en zeer gemotiveerde arbeidskrachten maar zullen geen zelfstandige bedrijven opzetten.”

 

Het bleef niet alleen bij ideeën. Een aantal deelnemers aan dit Hanzelab wierp zich tijdens de sessie en via twitter op om Wezo concreet te helpen een begin te maken met bijvoorbeeld het gebruik van social media. Daarnaast bood een aantal deelnemers aan om één of meerdere Wezo-medewerkers in hun bedrijf te plaatsen.

Met zoveel energie, inspiratie en ideeën was de sessie een mooi welkomstcadeau voor Ward Verkuylen.

 

Zoals altijd werkt Hanzelab ook bij deze sessie volgens het principe Buy One Give One, waarbij een bedrijf niet alleen voor een eigen sessie betaalt maar ook een sessie schenkt aan een goed doel. Dat goede doel is daklozenopvang de Herberg. Hanzelab zal binnenkort bij de Herberg langs gaan om dit nieuws te melden en ook daar inspiratie, energie en ideeën te brengen.