Foto bij item
Manuel begon als postbezorger en is nu in dienst bij Cycloon als fietskoerier.

Succesvolle plaatsing van Manuel

24-7-'17

Onderstaand het verhaal van Manuel Timmer. Een voorbeeld van een succesvolle plaatsing én van de samenwerking Wezo - WRA.

Manuel, hoe ben je in contact gekomen met Cycloon
Via Meesterwerk kwam ik in contact met mijn werkcoach, Jorrit Boxum voor begeleiding naar werk. Tijdens het intakegesprek heb ik Jorrit verteld over mijn goede en slechte kanten, over mijn  kwaliteiten en wat ik leuk vind. Na een serie gesprekken ben ik aangemeld bij Wezo voor een arbeidsontwikkeltraject.

Wat was de reden voor aanmelding van het arbeidsontwikkeltraject
Jorrit gaf aan dat ik bij Wezo werkervaring op kan doen zodat ik niet meer thuis zit en actiever word. Ook zorgt dit voor meer dagelijkse structuur. Ik ben er een kijkje gaan nemen en na de rondleiding kwam ik erachter dat werkervaring opdoen bij Wezo niet bij me past.

Daarna volgde een gesprek met Rosalie Mulder, we leerden elkaar wat beter kennen en ik vertelde haar wat ik leuk zou vinden en waar ik goed in ben. Ik wilde koerierswerk doen met de auto, dat leek me wel wat. Rosalie besloot Gert Mulder bij het gesprek te roepen en hem te vragen of werken bij Cycloon iets zou zijn maar dan als fietskoerier.

Gert en ik maakten een afspraak om een te kijken bij Cycloon zodat ik kon bepalen of het werken daar bij me zou passen. Eerst vond ik het lastig werken met bepaalde mensen met bijvoorbeeld autisme en spasme. Ik was niet gewend om met zulke mensen om te gaan. Nu vind ik het heel normaal; ze doen hun best, zijn leuke mensen en hebben alleen meer tijd nodig om post uit te sorteren. Ik help ze weleens met bezorgen in de wijk.


En hoe gaat het nu bij Cycloon
Eerst had ik een eigen wijkje op een sportieve toerfiets, al snel kreeg ik de wijk ’s Heerenbroek omdat iedereen de afstand te groot vond. Gedurende 2 a 3 maanden was ik postbezorger. De eerste drie maanden waren gericht op de ontwikkeling van mijn arbeidsvaardigheden. Daarna heb ik verlenging gekregen door middel van een werkervaringsplek van 3 maanden. Dit had als doel een betaalde baan te krijgen als fietskoerier.

Inmiddels werk ik 4 maanden als betaald fietskoerier. Ik zit goed op mijn plek; veel afwisseling en snelheid. Normaal hou ik werken niet lang vol. Bij Cycloon wel, ik vind fietsen leuk, houd van de vrijheid en kan het goed vinden met de collega’s.

Door Wezo-WRA heb ik nu een baan bij Cycloon met leuke collega’s.

Manuel