Foto bij item

Lenie Pannen
“Dit is een hechte groep, men is heel collegiaal naar elkaar.”
Aan het werk bij: Brandweerkazerne Zwolle
Werkvorm: Detachering

Sinds enige tijd zijn zes dames van Wezo aan het werk in de brandweerkazernes in Zwolle. Onder leiding van Lenie, zorgen de dames dat twee kantoorpanden van de brandweer brandschoon worden. “We hebben veel plezier met elkaar!”

 

De dames maken panden van de gemeente schoon, officieel heeft Wezo ze bij een schoonmaakbedrijf gedetacheerd. Dat betekent dat ze nog wel bij Wezo in dienst zijn, maar dat ze hun werkzaamheden voor het schoonmaakbedrijf uitvoeren. Ze doen dat met grote tevredenheid. Alle dames waren voordat ze hieraan begonnen, binnen Wezo aan de slag. Maar allemaal waren ze er echt aan toe om de stap naar ‘buiten’ te maken.

 

Wilma: ”Ik vind het hier erg leuk om schoon te maken, het is zeker anders. Bij Wezo vond ik het vrij druk, hier is het een stuk rustiger. Dat vind ik heel fijn. Het voelt alsof het ons eigen gebouw is, wij horen er helemaal bij.”

 

Meer verantwoordelijkheidsgevoel

Leidinggevende Lenie merkt ook dat het goed gaat: ”Ze voelen zich hier veel meer verantwoordelijk. Ik zie dat hun vertrouwen ontzettend gegroeid is. Het is echt ‘hun’ gebouw. Dat is wel heel leuk om te zien. Je ziet ze vooruit gaan.”

De formule: ‘Detacheren van kleine groepen, inclusief directe begeleiding”, blijkt bepalend voor het succes. Het werkt dus goed. Lenie: “Dit is een hechte groep, men is heel collegiaal naar elkaar. Bovendien hebben we ook goed contact met de mensen voor wie we werken.” Ook zij vindt het leuk om buiten Wezo te werken. “We hebben altijd plezier met elkaar. En dat vind ik ook belangrijk. Als je plezier in je werk hebt, dan ga je het ook beter doen.”

 

Toekomstdromen

Minie: “Laatst hebben we geluncht. Dat vonden we gewoon leuk om een keer te doen. Als je binnen Wezo zit, kan dat niet. Je heb nu meer vrijheid, maar daar moet je geen misbruik van maken!”

Alle dames vinden de schoonmaak heel leuk, maar Wilma en Minie hebben best toekomstdromen. Wilma: ”ik zou wel met oude mensen willen werken. De mensen helpen ook met schoonmaak, maar ook met de mensen praten of helpen boodschappen doen.” Minie: “Ja, dat zou ik ook wel willen.”