Foto bij item
vlnr: Thea Morsink teamleider Albron, Carolien en Wendeline, Wethouder Nelleke Vedelaar

Albron winnaar van de Waardevolle Werkgever Award 2017

18-9-'17

Vrijdag 15 september is de Waardevolle Werkgever Award uitgereikt door wethouder Nelleke Vedelaar. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Zomer Symposium van Wezo en gemeente Zwolle.

Een krachtige jury onder leiding van Martin Hemmink, van Hemmink BV, selecteerde na rijp beraad een top drie uit de genomineerden. Isala, Novon en Albron werden naar voren geroepen om de jurybeoordeling in ontvangst te nemen. Daarna maakte Nelleke Vedelaar bekend dat Albron de Waardevolle Werkgever Award had gewonnen.

De jury noemt het bewonderenswaardig wat Albron allemaal doet voor potentiele werknemers met een (arbeids)handicap. Bij Albron ‘smaakt’ het verschil. Er is een opleidingstraject op maat, afgerond met certificaten. Vervolgens kunnen kandidaten doorgroeien naar een werkplek binnen de restaurants van Albron. Mensen worden aangemoedigd om te leren én te werken aan het zelfvertrouwen.

Het zesde Zomer Symposium werd gehouden in de prachtige beeldentuin Anningahof. Dit jaar luidde het thema ‘de Kunst van Reshoring’, werk weer van daar naar hier. Hoogleraar Ton Wilthagen van de Universiteit Tilburg gaf een doorkijk van de arbeidsmarkt en welke kansen en bedreigingen er zijn. Dit was een mooie opmaat naar het onderwerp Reshoring: werk uit het buitenland weer terughalen, reshoren. Carmen de Jonge van de Reshoring Connection, inspireerden de gasten met voorbeelden van bedrijven die economische, maar ook sociale voordelen ervaren van het werk weer laten uitvoeren in de regio.

Jacob Spiker van Goliath Games vertelde hoe zijn bedrijf iedere keer weer keuzes maakt over de productielocatie van hun producten: hier en ook in het buitenland.

Met dit symposium en de uitreiking van de Waardevolle Werkgever Award willen Wezo en de gemeente Zwolle ondernemers in de regio aanmoedigen om samen te investeren in een inclusieve arbeidsmarkt.

Wilt u de foto's zien van deze dag, klik dan hier.